Diskuse
Sobotní losos.
Děkujeme za pochopení.
handour
Vidím, že jste dostál slibu..
to se cení....karmou - už jsem na ní klikla Fotečky jsou povedené a vůbec jste se s tím popral úctihodně, až tak, že si na to sama netroufám...Asi taky nemůžu přijít k Vám ochutnat (u Vláďi Kroupy je proti manželka)?
wolfhead
Re: Vidím, že jste dostál slibu..
Díky díky díky.
Tak si přečtěte spodní část, tam je jednodušší varianta-- žel dražší. Koupí se čistý lososí filet, napatlá se na něj kořenéně/bylinkové máslo nebo jen bylinky a limetková šťáva a je to. :)
wandering star
U nás lososi šupiny nemají a jíme je čerstvé
Filet položím nasucho do keramického pekáčku kůží dolů, hustě posypu čerstvými bylinkami a strčím do trouby na 400F/200C. Mezitím dám uvařit rýži, mám vyzkoušené, že je to vždycky hotové současně. Chce to jenom na stole posolit mořskou solí a trochu majonézy smíchané s wasabi.
Lososa ovšem jíme pouze v případě, že není čerstvý halibut, protože to je Ryba!
Nejchutnější losos je uzený nastudeno, ale na to dám možná jednou recepis na svůj blog.
wolfhead
Re: U nás lososi šupiny nemají a jíme je čerstvé
losos s rýží je taky moc dobrá věc,známe známe
Nejlepší ne-českou rybou je pro mě nilský okoun, to jen tak něco nepřekoná a z domácích jednoznačně candát
A ten recepis na uzení zastidena si milerád zaznamenám.
Bucharovic
Nazdar kolego
Jo, může to být dobré, ale proboha, co ty šupiny??? Jsem rybář a ryb jsem ulovil a sežral asi tunu, ale šupiny jsem vždy odstranil. Jedna rada - dobře se odstraňují nehtem palce. Ryba ale musí být mokrá a čerstvá. Přitlačím palec bříškem k šupinám a už jí proti směru růstu drhnu. Na rybě je ňamka právě upečená kůžička, ale se šupinama bych to teda nejedl Jo a je dobré každou rybu před pečením pokapat citronovou, nebo limetkovou šťávou. Sebere to pach rybiny. No, taky mám v zásobě nějaké rybí recepty, tak asi někdy něco taky přidám, abych jen neremcal. Ale jinak dobrý V.Kroupa
wolfhead
Re: Nazdar kolego
i ejhle, taky zdravím.
ten recept se měl původně jmenovat "Lahodný losos pro líné lidi" , mě ty šupiny nevadí.. být to kapr tak je sundám jedna dvě(3 roky zpátky jsem byl na brigádě a celý týden před Vánoci prodával kapry z kádě, na ty stovky kaprů se nedá zapomenout).
A co se týče limetko-citronové šťávy, tak u lososa bych to dal spíš na stejk, takhle u ryby v celku mi ten jemná lososí vůně nevadí
A díky za uznání Autor.
Vikiš
Lososový košt
Jsem tady na ochutnávku.
Tedy, autore, že tím máslem nešetříte. S těmi šupinami mi poněkud zatrnulo, ale jinak chytáte grif. Snad vyhlášený blogový kuchař Kroupa odpoví svojí lososovou verzí.
Vařící blogy beru a fandím jim a karmuji.
Ovšem musí to být recepty na uspokojení chuťových pohárků. Politických kuchařek je tu až příliš.
dolch
Losos na třikrát
Nám (2 dospělí, 2 děti) stačí jeden losos na tři jídla. Mejdřív ho upečeme, tak nějak podobně, jako stojí v tomto návodu. To je nedělní oběd s bramborem. Zbytek masa po vychladnutí zbavíme kostí a rozdělíme na dvě hromádky. Z jedné jsou těstoviny s lososem a smetanovou omáčku na pondělní večeři, a z druhé salát s lososem na úterní večeři
- Počet článků 19
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1488x