Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

handour

Vidím, že jste dostál slibu..

to se cení....karmou - už jsem na ní kliklaR^ Fotečky jsou povedené a vůbec jste se s tím popral úctihodně, až tak, že si na to sama netroufám...Asi taky nemůžu přijít k Vám ochutnat (u Vláďi Kroupy je proti manželka;-D:-P)?:-)

0/0
31.8.2009 15:36

wolfhead

Re: Vidím, že jste dostál slibu..

Díky díky díky.

Tak si přečtěte spodní část, tam je jednodušší varianta-- žel dražší. Koupí se čistý lososí filet, napatlá se na něj kořenéně/bylinkové máslo nebo jen bylinky a limetková šťáva a je to. :)

0/0
31.8.2009 16:17

handour

Re: Vidím, že jste dostál slibu..

;-D já si vždycky vybírám složitější variantu a dávám přednost osobnímu servisu mistra kuchařského;-)

0/0
31.8.2009 16:20

wandering star

U nás lososi šupiny nemají a jíme je čerstvé

Filet položím nasucho do keramického pekáčku kůží dolů, hustě posypu čerstvými bylinkami a strčím do trouby na 400F/200C. Mezitím dám uvařit rýži, mám vyzkoušené, že je to vždycky hotové současně. Chce to jenom na stole posolit mořskou solí a trochu majonézy smíchané s wasabi.

Lososa ovšem jíme pouze v případě, že není čerstvý halibut, protože to je Ryba!

Nejchutnější losos je uzený nastudeno, ale na to dám možná jednou recepis na svůj blog.

0/0
30.8.2009 19:54

wolfhead

Re: U nás lososi šupiny nemají a jíme je čerstvé

losos s rýží je taky moc dobrá věc,známe známeR^

Nejlepší ne-českou rybou je pro mě nilský okoun, to jen tak něco nepřekoná a z domácích jednoznačně candát :-)

A ten recepis na uzení zastidena si milerád zaznamenám.

0/0
30.8.2009 20:02

Vikiš

Re: U nás lososi šupiny nemají a jíme je čerstvé

Tak to bych si dovolila na něj taky zavítat.  :-) Já až zas tolik nevařím, ale  miluju čtení cizích receptů.R^ Ale občas se je pokouším vážně uvést do vlastní praxe.

0/0
30.8.2009 20:21

wandering star

Re: U nás lososi šupiny nemají a jíme je čerstvé

http://kulhankova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=90761 Tady máte zatím recepis na chobotnici.

0/0
30.8.2009 21:12

Bucharovic

Nazdar kolego

Jo, může to být dobré, ale proboha, co ty šupiny???8-o Jsem rybář a ryb jsem ulovil  a sežral asi tunu, ale šupiny jsem vždy odstranil. Jedna rada - dobře se odstraňují nehtem palce. Ryba ale musí být mokrá a čerstvá. Přitlačím palec bříškem k šupinám a už jí proti směru růstu drhnu. Na rybě je ňamka právě upečená kůžička, ale se šupinama bych to teda nejedl;-) Jo a je dobré každou rybu před pečením pokapat citronovou, nebo limetkovou šťávou. Sebere to pach rybiny. No, taky mám v zásobě nějaké rybí recepty, tak asi někdy něco taky přidám, abych jen neremcal;-). Ale jinak dobrýR^ V.Kroupa

0/0
30.8.2009 19:17

wolfhead

Re: Nazdar kolego

i ejhle, taky zdravím.

ten recept se měl původně jmenovat   "Lahodný losos pro líné lidi" , mě ty šupiny nevadí.. být to kapr tak je sundám jedna dvě(3 roky zpátky jsem byl na brigádě a celý týden před Vánoci prodával kapry z kádě, na ty stovky kaprů se nedá zapomenout).

A co se týče limetko-citronové šťávy, tak u lososa bych to dal spíš na stejk, takhle u ryby v celku mi ten jemná lososí vůně nevadí :-)

A díky za uznání R^Autor.

0/0
30.8.2009 19:51

Vikiš

Re: Nazdar kolego

Tohle vypadá na slibnou spolupráci. R^ Abych si  konečně založila nový "desky" na recepty.

0/0
30.8.2009 19:56

wandering star

Re: Nazdar kolego

Čerstvá ryba nepáchne. Rybu, jejíž pach musíte maskovat, nedoporučuji jíst.

0/0
30.8.2009 19:56

wolfhead

Re: Nazdar kolego

možné to je.. třeba to je "český zvyk" .. nevím, jsem amatér.

0/0
30.8.2009 19:58

Vikiš

Re: Nazdar kolego

Jak komu. Moje drahá, nejmenovaná, příbuzná přijde na pokec tři dny po smažení ČERSTVÉ ryby a už mezi dveřmi větří: Vy jste už "zase" měli ryby? To "zase"  je tak maximálně šestkrát do roka. (A na doplnění, nic se nepřipálilo a kuchyň je vysmějčená, vyvětraná. )

0/0
30.8.2009 20:02

wolfhead

Re: Nazdar kolego

doporučuju navštívit prodejnu zdravotnických potřeb a kopit si roušku, kterou posléze předám návštěvě.. nu, holt je někdo citlivější na různé druhy pachů.:-/

0/0
30.8.2009 20:05

Vikiš

Re: Nazdar kolego

Taky už mě to minule napadlo. Ale neměla ráda Michaela Jacksona a mohla by to pokládat za propagaci pocty k němu. Ale prasečí chřipka by tomu mohla dát novou dimenzi.

0/0
30.8.2009 20:15

wolfhead

Re: Nazdar kolego

vy mne rozesmíváte ;-D

0/0
30.8.2009 20:17

Vikiš

Re: Nazdar kolego

To mě těší. :-) Nerada vidím lidi uplakané. A už vůbec nemohu vidět slzy, které bych zavinila já. ;-(

0/0
30.8.2009 20:23

Vikiš

Lososový košt

Jsem tady na ochutnávku.

Tedy, autore, že tím máslem nešetříte. :-) S těmi šupinami mi poněkud zatrnulo, ale jinak chytáte grif. Snad vyhlášený blogový kuchař Kroupa odpoví svojí lososovou verzí. :-)

 Vařící blogy beru a fandím jim a karmuji. R^ 

Ovšem musí to být recepty na uspokojení chuťových pohárků. Politických kuchařek je tu až příliš.

0/0
30.8.2009 18:43

wolfhead

Re: Lososový košt

díky díky díky R^

Tenhle blog je mírumilovný, nemá v úmyslu jchodit do souboje s ostatními :) Je teprve na začátku, nicméně těch receptů v záloze zase tolik nemám :-/

Politické kuchřky též nebrat.

ad diety: :-)

0/0
30.8.2009 19:05

wolfhead

Re: Lososový košt

kuchAřky.. himl to je zase překlepů.

0/0
30.8.2009 19:06

Vikiš

Re: Lososový košt

Rádo se stalo. A s těmi recepty, chce to jen zkoušet a psát si nebo líp, pamatovat, co a kolik bylo použito. Mně už se pár pokusů jen tak naslepo povedlo, ale ne a ne si vzpomenout, co jsem tam všechno a hlavně v jakém poměru, dala. :-(

0/0
30.8.2009 19:52

wolfhead

Re: Lososový košt

Já toho zasejc tolik nevedu, většinou je to "takovýto naložený maso" a nebo ryba na másle s kořením. Za co se dodneška stydím, je to že ještě neumím udělat pořádný hovězí guláš.. ale toho bohdá nebude abych to vzdával;-D A jak je toho málo, tak to nosím v hlavě.

čirou náhodou, nepíšete též nějaký blog ?

0/0
30.8.2009 19:57

Vikiš

Re: Lososový košt

Myslíte recepty?  Božínku, ne!  Protože, jak už jsem naznačila, používám babiččiny osvědčené recepty ve vlastní úpravě. Ale ještě se mi nepovedlo, aby to chutnalo dvakrát stejně.  Ostatní je moje vlastní fantazijní kreace a to už vůbec nedovedu zopakovat. Jinak dodávám, že kromě jednoho vyuzení kuchyně a přilehlých prostor, naštěstí na cizí chalupě, se až tak moc dodnes nestalo a strávníci nereptali. Nedovolili si.

0/0
30.8.2009 20:10

wolfhead

Re: Lososový košt

šťastná to žena.. R^

0/0
30.8.2009 20:18

Vikiš

Re: Lososový košt

Majitelka tý chalupy? Moc se mi šťastnou nezdála.  Ale udělala jsem pro předělání "udírny" opět na venkovskou kuchyni, co se dalo.  A že mi to malování dalo zabrat. Dělala jsem to poprve. :-(

0/0
30.8.2009 20:26

wolfhead

Re: Lososový košt

Nikoliv, Vy.

0/0
30.8.2009 20:44

Vikiš

Re: Lososový košt

Jako já? Tak hned si toho začnu vážit. :-)  Být dnes šťastný, není k zahození.  Díky za upozornění.

0/0
30.8.2009 20:54

dolch

Losos na třikrát

Nám (2 dospělí, 2 děti) stačí jeden losos na tři jídla. Mejdřív ho upečeme, tak nějak podobně, jako stojí v tomto návodu. To je nedělní oběd s bramborem. Zbytek masa po vychladnutí zbavíme kostí a rozdělíme na dvě hromádky. Z jedné jsou těstoviny s lososem a smetanovou omáčku na pondělní večeři, a z druhé salát s lososem na úterní večeři :-)

0/0
30.8.2009 16:37

wolfhead

Re: Losos na třikrát

proč ne R^ Přiznávám se, že já někdy nejím, ale žeru a to je zrovna případ lososa. ;-D

0/0
30.8.2009 16:53

Vikiš

Re: Losos na třikrát

Pokud je člověk při chuti a nedietuje, uvařit maličko navíc, není naškodu.

0/0
30.8.2009 18:46

wandering star

Re: Losos na třikrát

Tak to my ve dvou s pejskem spucneme kilový filet na jedno posezení. Pejsek se potom obrátí na záda a roztomile si brouká.

0/0
30.8.2009 19:58

wolfhead

Re: Losos na třikrát

co tomu Vašemu psu schází ke štěstí ?:-)

0/0
30.8.2009 20:03

wandering star

Re: Losos na třikrát

To už nám říkalo moc lidí, že až se příště narodí, chtějí být u nás za zvířátko.

0/0
30.8.2009 20:09

wolfhead

Re: Losos na třikrát

R^

0/0
30.8.2009 20:18



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.