- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
to se cení....karmou - už jsem na ní klikla Fotečky jsou povedené a vůbec jste se s tím popral úctihodně, až tak, že si na to sama netroufám...Asi taky nemůžu přijít k Vám ochutnat (u Vláďi Kroupy je proti manželka)?
Díky díky díky.
Tak si přečtěte spodní část, tam je jednodušší varianta-- žel dražší. Koupí se čistý lososí filet, napatlá se na něj kořenéně/bylinkové máslo nebo jen bylinky a limetková šťáva a je to. :)
Filet položím nasucho do keramického pekáčku kůží dolů, hustě posypu čerstvými bylinkami a strčím do trouby na 400F/200C. Mezitím dám uvařit rýži, mám vyzkoušené, že je to vždycky hotové současně. Chce to jenom na stole posolit mořskou solí a trochu majonézy smíchané s wasabi.
Lososa ovšem jíme pouze v případě, že není čerstvý halibut, protože to je Ryba!
Nejchutnější losos je uzený nastudeno, ale na to dám možná jednou recepis na svůj blog.
losos s rýží je taky moc dobrá věc,známe známe
Nejlepší ne-českou rybou je pro mě nilský okoun, to jen tak něco nepřekoná a z domácích jednoznačně candát
A ten recepis na uzení zastidena si milerád zaznamenám.
Jo, může to být dobré, ale proboha, co ty šupiny??? Jsem rybář a ryb jsem ulovil a sežral asi tunu, ale šupiny jsem vždy odstranil. Jedna rada - dobře se odstraňují nehtem palce. Ryba ale musí být mokrá a čerstvá. Přitlačím palec bříškem k šupinám a už jí proti směru růstu drhnu. Na rybě je ňamka právě upečená kůžička, ale se šupinama bych to teda nejedl Jo a je dobré každou rybu před pečením pokapat citronovou, nebo limetkovou šťávou. Sebere to pach rybiny. No, taky mám v zásobě nějaké rybí recepty, tak asi někdy něco taky přidám, abych jen neremcal. Ale jinak dobrý V.Kroupa
i ejhle, taky zdravím.
ten recept se měl původně jmenovat "Lahodný losos pro líné lidi" , mě ty šupiny nevadí.. být to kapr tak je sundám jedna dvě(3 roky zpátky jsem byl na brigádě a celý týden před Vánoci prodával kapry z kádě, na ty stovky kaprů se nedá zapomenout).
A co se týče limetko-citronové šťávy, tak u lososa bych to dal spíš na stejk, takhle u ryby v celku mi ten jemná lososí vůně nevadí
A díky za uznání Autor.
Jsem tady na ochutnávku.
Tedy, autore, že tím máslem nešetříte. S těmi šupinami mi poněkud zatrnulo, ale jinak chytáte grif. Snad vyhlášený blogový kuchař Kroupa odpoví svojí lososovou verzí.
Vařící blogy beru a fandím jim a karmuji.
Ovšem musí to být recepty na uspokojení chuťových pohárků. Politických kuchařek je tu až příliš.
Nám (2 dospělí, 2 děti) stačí jeden losos na tři jídla. Mejdřív ho upečeme, tak nějak podobně, jako stojí v tomto návodu. To je nedělní oběd s bramborem. Zbytek masa po vychladnutí zbavíme kostí a rozdělíme na dvě hromádky. Z jedné jsou těstoviny s lososem a smetanovou omáčku na pondělní večeři, a z druhé salát s lososem na úterní večeři