Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Johan4

Malá poznámka,

maso a cibule ve stejném poměru - není míněno hmotnostně, nýbrž objemově.

0/0
27.8.2009 9:06

wolfhead

Re: Malá poznámka,

úspěšně vytesáno do kamene. díky. stále je co se učit :)

0/0
27.8.2009 10:13

handour

Mizérie

Vláďa Kroupa vaří dobře, vaří rád a už je z těch fotek je to znát...A navíc je sexy - což je u kuchaře - uznejte sám - velké plus. Radši buďte originál v něčem jiném - třeba pěstování cibulovin - než bledá kopie...:-/:-P

0/0
26.8.2009 21:37

wolfhead

Re: Mizérie

Ale kuš,

1/  já vařím taky rád a okolo sporáku se motám od svých pěti let., jen jsem línej fotit, proto žádné obrázky nebyly.

2/ co se týče charismatu a "sexy-jsoucna" p. Kroupy (netykáme si, proto tak oficiálně) nedokážu posoudit.

3/   Prostě jsem si řekl, že když se objevily dva popisy jak to jídlo zrobit, tak že bych to do třetice taky mohl udělat. NEhodlám a ani  se nebudu s p. Kroupou poměřovat v tom, jak kdo z nás umí udělat buřtguláš:-) Každému chutná jinak. Kdybych ho chtěl bledě kopírovat, budu psát historky z vojny. Nicméně já na ní nebyl, neznám fakta, nepletu se do toho. :-)

4/ třeba dojde i na onoho lososa, jak jsem byl psal výše Wenzelovi.R^

0/0
26.8.2009 22:17

handour

Re: Mizérie

;-DR^ ubránit se umíte, to je fakt, ale říkat "kuš" ženský a k tomu ještě kolegyni...nevím, nevím;-) Víte, Vláďovo fotky k pátečnímu vaření jsou plný milých detailů - orosenej půlllitr, ošatka na chleba...a oproti tomu Váš jednolitej text (kde píšete, že fotky nejsou třeba, protože se Vám s tím asi nechce patlat - to vážně netuším...)by neustály ani nadívané blogerské krky natož obyčejnej buřtguláš...Je to v detailech, fakt - jako malá dorbnůstka rozhodne, že jste zamiloval zrovna do Vaší přítelkyně a ne do její kamarádky...tak je, prosím, příště nepodceňujte.P.s.: na lososa přijdu ráda:-)

0/0
26.8.2009 22:31

wolfhead

Re: Mizérie

ad obrana: díky:-)

ad zbytek: díky za podněty, třeba se polepším :)

0/0
27.8.2009 8:57

wolfhead

Re: Mizérie

a to "kuš" nebylo myšleno nijak zle, spíše takové žertovné :)

0/0
27.8.2009 10:14

handour

Re: Mizérie

;-D žertovné "kuš" beru - ale není účinné v žádném případě;-)

0/0
27.8.2009 13:59

wolfhead

Re: Mizérie

co na to odpovědět.. :-)

na Vás nelze býti nerudný :)

0/0
27.8.2009 18:18

handour

Re: Mizérie

;-D nerudní bejvají staříci...a to Vy nejste - leda jestli jste nehodil na blog fotku zamlada;-D;-)

Kdy bude losos?:-)

0/0
27.8.2009 19:42

wolfhead

Re: Mizérie

nerudnost: nebyl bych si jistý. když mi bylo někde mezi 13-15ti, tak mi matka svorně s babičkou říkaly, že jsem někdy jak starej jezevec. :))

--

ad losos: dnes by měl být koupen, zítra k obědu. Mám i název: Lahodný losos pro líné lidi. (na přípravu opravdu snadné) Málem bych zapomenul, ještě bílé vínko na zapití. A jestli přijdu na to jak překonat svou zabedněnost týkající se vkládání fotek tu na blog, mohl  by být aj ten obrázek.

0/0
28.8.2009 11:35

handour

Re: Mizérie

joj, začínáte se mi líbit:-)V

0/0
28.8.2009 12:36

Vikiš

Re: Mizérie

Líbí se mi vaše roztomilá přestřelka. Zajdu na lososa taky. :-) Nemá nikdo nic proti?

0/0
30.8.2009 18:13

handour

Re: Mizérie

;-D no jasně, že ne, v dobré společnosti navíc líp chutná;-)

0/0
30.8.2009 18:35

Vikiš

Re: Mizérie

Handour, už jsem se zapojila.:-) Zdá se, že ve vařící a pečící společnosti bývá veselo,  útulno a nikdo "nekouše". Nanejvýš s chutí žvýká.

0/0
30.8.2009 21:03

Wenzel Trockenbrot

Karma jak vepř :-)

kdybys popisoval ženský tak košatě, jako jídlo, byl by z Tebe druhej Bocaccio :-)

0/0
26.8.2009 17:31

wolfhead

Re: Karma jak vepř :-)

nu počkej.. jestli si do mne někdo dloubne, tak napíšu jak dělám svého oblíbeného lososa :) nebo kotlety na rozmarýnu se smetanovo-vinnou omáčkou .. to bude teprve dílo :D

0/0
26.8.2009 19:10

Vikiš

Re: Karma jak vepř :-)

Jen houšť a větší kapky. ;-D Docela jsem pro, aby vyhlášený blogový Vladimír měl i konkurenta. Ráda si počtu.  Vařím sice hlavně podle fantazie, ale nepohrdnu dobrým receptem  a občas i radou. Ty se vyskytují ve V.K. kuchaření a docela upotřebitelné.  Tak s chutí do toho.R^

0/0
30.8.2009 18:20

wolfhead

Re: Karma jak vepř :-)

taky vařím spíše popaměti.. a občas to nese i své ovoce.

0/0
30.8.2009 19:08

Vikiš

Re: Karma jak vepř :-)

Jste ve výhodě, že si pamatujete, co jste tam dal. já mnohdy taky, ale kořením tak od oka a odčas něco přidám. Prostě reprízy jsou po každé jiné.

0/0
30.8.2009 21:07

experience

v zásadě normální buřtguláš

Ale co furt máte všichni s tím zahušťováním? Pricnip buřtguláše je právě v tom, že se zahustí "sám", pouze škrobem uvolněným z brambor. Proto má spisovný název "bramborový guláš". Podle míry zahuštěnosti se také pozná, kdy už je hotov.

0/0
26.8.2009 17:14

wolfhead

Re: v zásadě normální buřtguláš

máte pravdu Zkušenosti. :)

Vařil jsem ho poprvé, tak jsem si troufl. Poučení pro příště.

0/0
26.8.2009 17:21

julie k.

Re: v zásadě normální buřtguláš

"Podle míry zahuštěnosti se pozná, kdy už je hotov". Tím chcete říci, že guláš je zahuštěný rozvařenými bramborami?  No, proti gustu žádný dišputát, ale mně víc chutná guláš klasicky zahuštěný rozkvedlanou hl. moukou, ještě lepší je guláš zahuštěný strouhaným tvrdým chlebem.

Mistři kuchaři tvrdí, že stejný poměr masa (uzeniny) a cibule je falešný mýtus, protože cibule je sladká. Asi i v tomto směru platí ono okřídlené: přiměřeně, přiměřeně.

Já u bramborového guláše začínám bramborami; uzeninu opeču zvlášť na pánvičce a přidám až nakonec, zachová si tak lépe svoji chuť. V létě do guláše přidám i houby, těmi se nic nezkazí.     

Ještě jednodušší a stejně dobrá je francouzská cibulačka.

0/0
26.8.2009 17:49

Martin Jirousek

Re: v zásadě normální buřtguláš

Přesně tak, stouhaným tvrdým chlebem je nejlepší zahušťovat. A přidávám ještě jednu papriku a dvě menší rajčata. Ale kastról je tak 2 litry.

0/0
26.8.2009 18:36

wolfhead

Re: v zásadě normální buřtguláš

dle hesla proti gustu žádný dišputát..

ale po přidání jakékoli jiné ingredience než je buřt a bramobory.. to už není buřtguláš :)) každému co jeho jest.R^:-)

0/0
26.8.2009 19:09

experience

Re: v zásadě normální buřtguláš

Tak, tak proti gustu žádný dišputát. Obecně nejlepší je pro mě též zahušťovat chlebem. Ale chleba voní, mouka se zase trochu "táhne", takže tato jídla (i kdyby tam i brambory byly)  já nenazývám buřtguláš (bramborový guláš). Kombinací je samozřejěm neurekom. Stejně tak mohu dát do normálního guláše nakrájeenou bramboru, neublížím mu a pořád je to guláš, ne branmborový guláš.

A chcete-li říkat "rozvařenými bramborami", proč ne? Hlavní je chuť.

0/0
27.8.2009 14:35

Vikiš

Re: v zásadě normální buřtguláš

Tak to je báječné buřtgulášové pokecání. R^ Zahušťování taky nechávám na bramborám, ale už jsem jedla i buřťák, chcete-li vuřťák i zahuštěný "zdravou" tmavou jíškou na sádle a byl vynikající. A dodává, že drudenní, ohřívaný. Prostě každý jak mu to chutná. Jo i chilli buřťáku už jsem slyšela, ale nemohu sdělit dojmy. Nezbylo na mě. :-(

0/0
30.8.2009 18:32

oId fashioned Vince III..

...

odporný blaf třetího světa...

0/0
26.8.2009 17:10

wolfhead

Re: ...

možný to je. ale mně to chutnalo a chutnat bude dál.

.

mám mnohem oblíbenější jídla, třeba na ně časem taky dojde.

0/0
26.8.2009 17:23

ipm

Re: ...

když je hlad, sním i koprovku.

buřtguláš je svým způsobem specialitka a tak je potřeba s ním nakládat - prostě nesežrat hned a ten den vydržet.

0/0
26.8.2009 20:07

Vikiš

Re: ...

Lorde, vy nevíte, co je dobrý.  Lidová kuchyně je osvědčená a že ji ocenili i majitelé dost rozmazlených jazýčků.

0/0
30.8.2009 18:34





Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.