Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Yep

1. 7. 2009 0:09
Je to malinko jinak

Je docela zajímavé, že se v celé diskuzi objevila spousta argumentů pro i proti, přičemž byl doposud zcela opominut jeden důležitý fakt, který hraje docela podstatnou roli ohledně kuřáckých a nekuřáckých pohostinství. Jde totiž o personál, který v takové provozovně pracuje. Každý zaměstnanec má ze zákona právo na zdravé pracovní prostředí. Samozřejmě, když jde někdo pracovat do hospody, patrně ví, co ho tam očekává. To však nic nemění na podstatě věci. Hlavně s tímto argumentem byl antikuřácký zákon prosazen ve většině západoevropských zemí, v souladu se směrnicemi EU.

Z téhož důvodu pak, po protestech majitelů malých podniků bez personálu, nejvyšší soud v Německu a v Nizozemí zvrátil plošný zákaz a kouření v takových zařízeních povolil.

Takže my kuřáci máme holt smůlu. A proto, navzdory tomu troubovi, co jakživ nikoho neviděl kouřit doma, si právě u PC zapaluji chutnou cigaretu a doufám, že do Čech nedojde z Kalifornie móda zákazu kouření v řadových domcích. 

0 0
možnosti
D

Dr.Til

1. 7. 2009 0:15
Re: Je to malinko jinak

Co takhle aby stát zajistil povinou ventilaci pro kuřácké pohostinství? Nemám na mysli dnešní ďouru ve zdi s větráním, ale kvalitní kontrolované normy, které při nedodržní budou odměněny.. Podle mě řešení..R^

0 0
možnosti
D

Dr.Til

30. 6. 2009 23:54
Svoboda?

Jsem kuřák.. Proč, když nikoho neomezuji, nikomu neškodím a nezpůsobuji problémy - je na mě z vlády vyvíjen nátlak? Jsem majitel restaurace.. Proč mi má stát diktovat jakou sortu lidí si smím zvát do svého podniku na oběd? Ále.. radši to nechme až na předvolební reference..;-)

0 0
možnosti
PB

beef-eater

1. 7. 2009 1:19
Re: Svoboda?

Hm, no nátlak je na tebe vyvíjen možná právě proto, že žiješ v klamu, že svým kouřením nikoho neomezuješ, nikomu neškodíš a nezpůsobuješ problémy...

0 0
možnosti
ŠS

shark5

30. 6. 2009 23:40
pozdrav od pisatelky nekuracky

To, ze muj clanek cetl kurak, ktery se u neho totalne nerozcilil jako mnoho jinych (soudim dle diskuse), me tesi. Samozrejme tam byla trocha nadsazky a muj zamer byl spis v tom, aby se nad sebou nekteri kuraci zamysleli a aspon trochu respektovali ostatni. Pokud nad nami totiz neni nejaky bic v podobe zakona, chovame se k sobe jako cunata. Kdyby byla ta moznost, chodila bych pouze do nekurackych restauraci, lec ve spouste kraju o takovy podnik skoro nezakopnete. Jinak vuci kurakum zadna zast, kazdy mame nejakou slabost. Sarka

0 0
možnosti
JB

divizni

1. 7. 2009 7:34
Re: pozdrav od pisatelky nekuracky

když jsou 2/3 nekuřáků,proč se nezakládají nekuřácké hospody a snaží se předělat kuřácké ?

0 0
možnosti

mokikin

30. 6. 2009 23:37
Kdyby se na to...

... koukal každý jako vy, tak je po problémechR^

Vše je to o ohleduplnosti :)

Co mě ale dokáže vzít čert je, když vidím matku(otce, nebo kohokoli jiného dospělého) jak si vesele vypaluje zobák a fouká to dítěti pod nos. Dítě si totiž nemůže vybrat a "odejít" kde se nekouří...

0 0
možnosti
MH

Kombajn

30. 6. 2009 23:33
kuraci/nekuraci

taky patrim k tem, kteri si nezapaluji v mistnosti s detmi, na zastavkach, kdyz nekdo vedle ji... vubec mi nevadi vyjit ven pred podnik a zapalit si tam. ale ciste z principu mi opravdu vadi direktivni a plosny zakaz koureni. Proc? Je svobodna doba a kazdy majitel se muze svobodne rozhodnout, zda chce ci nechce ve svem podniku kuraky. To je snad fer, ze se rozhodne ten, kdo tu restauraci/kavarnu/hospodu vede, ne? Znam par nekurackych podniku. Nechodim tam, ale jsou. A nektere jsou vyhlasene, ze je problem sehnat misto. Takze v cem je problem, kdyz to funguje a muze fungovat?

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

30. 6. 2009 23:20
Jsem ráda z tyto diskuse,

   alespoň podnikatelé vidí, že zájem o nekuřácké podniky je a doufám, že díky tomu vznikne dost nekuřáckých restaurací, či jejich dobře oddělených a odvětraných částí pro obě skupiny zákazníků a bude možnost výběru a tedy snad i klid!! Nelíbí se mi představa celovečerních hloučků před podniky, s přibývajícím časem pravděpodobně hlučnější a hlučnější a z toho pramenící konflikty s lidmi, kteří chtějí klid /kolik lidí už dnes brojí jen proti letním "zahrádkám" a tohle by byla záležitost celoroční a jistě také okamžitě terčem protestů okolí/. Jsem proti celoplošným zákazům kouření a jsem pro dva druhy podniků, či podniky s důkladně oddělenými prostorami - tečka. Nelíbí se mi militantnost ani na jedné straně. Snažím se chápat obě strany, jsem kuřák, ale sváteční a snažím se být ohleduplná. Jsem ráda za nekuřáky, kteří jsou ochotni a schopni také chápat obě strany. Dobrou noc všem.

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

30. 6. 2009 22:11
Jsou nás tři miliony, nenechme se buzerovat.

Doufám, že nekuřáci nebudou do kuřáckých hospod vstupovat. A nebylo by od věci dětem do 15 let vstup do kuřáckých hospod zakázat.

0 0
možnosti
LM

lada222

30. 6. 2009 22:21
Re: Jsou nás tři miliony, nenechme se buzerovat.

R^R^R^Je jen treba dodat - nekuraci militantni, ti normalni zadny problem s kourenim v restauraci nemaji.

0 0
možnosti
F

fido_castro

30. 6. 2009 21:02
byvaly kurak

Jsem byvaly kurak. Kour mi smrdi vic nez nekurakum. Nejsem nijak odvazany, kdyz po par hodinach vypadnu z hospody jako pytel uzeneho. Mel bych byt ten afektovany kritik vsech, kteri mi smrdi pod nos, ale neni to tak. Mam spoustu pratel kuraku, kteri jsou ohleduplni a u obeda mi nesmrdi. Kdyz jdu vecer na pivo do hospody, delam to o sve vuli, stejne jako hospodsky si o sve vuli necha lidi v hospode hulit, nebo nenecha. Nechapu drzost "lidumilu", kteri do vysostne svobody lidi hodlaji zasahovat jen proto, aby se zalibili hrstce prudicu. Uz nam zakazuji ve jmenu naseho dobra pracovat prezcas. Co prijde potom? Budou nam zakazovat alkohol? Tucna jidla? Budou nam prikazovat vecerku, abychom se nepretahovali? Kdybych uz nemel odvykle plice, jeste bych si na prostest zapalil a kour vyfoukl te bande pseudohumanistu do xichtu.

0 0
možnosti
LZ

usual suspect

30. 6. 2009 21:09
Re: byvaly kurak

Díky,níže jsem se to marně pokoušel vysvětlit,pod tohle se klidně podepíšu takyR^

0 0
možnosti
KL

katlab

30. 6. 2009 20:22
souhlasim s vami

jsem kurak...a kdyz jdeme na obed, kde je vetsina nekuraku, tak si bud nezapalim, nebo se aleson zeptam, jestli muzu. Co ovsem nesnasim, je, kdyz jdeme na obed do jedne restaurace pobliz kanclu, kde jsou kuracka i nekuracka mistnost obrovske, nicmene nekuracka mistnost je stale prazdna, takze kdyz si (po pravu, vzhledem k tomu, ze stravnik ma moznost volby) zapalim, nechapu, proc tam pokazdy musi byt nekdo, kdo po me hazi pohledem. Je mi fuk, jestli se bude v hospodach kourit, nebo ne. Vseobecne se mi prici, aby stat cokoli nakazoval majitelum restauraci. Ale dovedu si zive predstavit, jak bude to venkovni shromazovani na cigaro probihat, jaky z toho bude na ulici brajgl, a jak se budou ostosest volat policajti kvuli ruseni nocniho klidu (protoze dvacet lidi pred hospodou dela kraval, i kdyz ho delat nechce).

0 0
možnosti
W

wolfhead

30. 6. 2009 20:41
Re: souhlasim s vami

zajímavé, díky.

0 0
možnosti
L

lokutus

30. 6. 2009 20:22
Jako vždy

Standardní text. Kuřák / pejskař / cyklista / jiný podivín napíše, jak "chápe", ale jak on "je slušný" a jak se "diví", proč nekuřáci / nepejskaří / necyklisti / jiní NEpodivíni tak hysterčí. A jako vždy, na vině je ta arogantní a bezohledná část kuřáků / pejskařů / cyklistů / jiných podivínů. Arogantní zm*di z určité skupiny lidí svou arogancí vytočí lidi z jiných skupin (kteréžto množiny se mohou libovolně prolínat) a ti pak hysterčí přímo úměrně míře arogance, které se jim ze strany arogantních zm*dů dostalo.

V praxi:

DOTAZ: Promiňte, ale právě obědváme. Mohl byste to típnout? Ten kouř jde na nás. / Promiňte, mohl byste si odvolat svého psa, který na nás doráží? / Promiňte, mohl byste jet po cyklostezce a ne přes dětské hřiště, kde si hrají desítky malých dětí? / Promiňte, cokoliv....?

ODPOVĚĎ: Jdi do pr*ele!

Lze se pak divit, že lidi hysterčí? Obzvláště, když v jiných případech a za jiných okolností jsou to stejně arogantní zm*di?

0 0
možnosti
OZ

hujersehlasi

30. 6. 2009 20:39
Re: Jako vždy

ale to jsou zase kecy tohle.... takhle odpovi jen dusevni chudacek, normalni clovek vas po kouzelnym sluvku "prominte, ale..." do prdele neposle...

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1488x
Jihočech bydlící-pracující-žijící v Praze.