Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

pítý

1. 7. 2009 8:18
Ačkoli nekuřačka

děkuji za inteligentní názor. Zdraví Jihočeška bydlící-pracující-žijící v Praze.

0 0
možnosti
W

wolfhead

1. 7. 2009 8:35
Re: Ačkoli nekuřačka

já děkuji.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

1. 7. 2009 7:38
Dotaz

O škodlivosti kouření se toho dnes ví mnohem víc, než před pár desetiletími. Jak je tedy možné, že inteligentní člověk začne kouřit, když zná všechna proti? Myslím, že alkohol nebo sex přináší mnohem více příjemných pocitů, než kouření. Všichni kuřáci, které znám, spíš jen zahánějí kouřením svoji nervozitu (výjimkou jsou asi kuřáci dýmky, ti kouoří jen když mají pohodu a ne nervózně na zastávce tramvaje).

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

1. 7. 2009 7:55
Re: Dotaz

Pravěpodobně máte na mysli alkohol v určitém množství a nikoliv za volantem, ale například já to mám s cigaretami stejně, jako "Vaši" kuřáci dýmek.;-) Ze sexem souhlasím, ale a ni ten není za určitých okolností bez rizika, ačkoliv i zde jsou rizika /za těch určitých okolností/ po léta známa a přesto...

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

1. 7. 2009 7:35
Když se nad tím zamyslím,

cigarety lze považuvat za společensky nejpřijatelnější návykovou látku. Ano kouř je protivný, ovšem neslyšela jsem o tom, že by kvůli cigaretám někdo někoho přepadával a okrádal /narkomani a hráči automatů/, dramaticky ruinoval rodinný rozpočet /automaty/ či roznášel nemoci /narkomani/, nebo že by rozvracel rodinu, např.kvůli domácímu násilí, byl agresivní či zapříčiňoval dopravní nehody /alkohol/. Tato závislost lze ukočírovat a omezit právě na domov či podniky, v nichž je kouření povoleno /na jiných místech lze ohleduplně poodejít či vyčkat na vhodnější příležitost/ a nevěřím tomu, že by zákaz vedl k hromadnému zbavování se této závislosti, ačkoliv je jisté, že pro někoho by to jistě důvod mohl být, stejně jako soustavné zdražování, ale nemyslím si, že jde, nebo by šlo o nějak dramatický počet lidí.

0 0
možnosti
W

wolfhead

1. 7. 2009 8:42
Re: Když se nad tím zamyslím,

názor dobrý, ale pouštíte se tím na nakloněnou rovinu :)

co se týče ukočírování, tak na rozdíl od alkoholu s tím lze zcela přestat..ale to je ostatně již v článku.

0 0
možnosti

mira232

1. 7. 2009 7:05
ja

jsem kurak ale treba v praci nekourim a stejne tak kdyz je vedle me treba dite. jako dite si vzpominam ze mi cigaretovy kour dost vadil ale prezil jsem to. ostatne deti nemaji v hospodach moc co delat a nekuraci at si chodi do nekurackejch. jsem z maleho mesta ale vim tu o minimalne dvou uplne nekurackejch restauracich a nekolika dalsich kde je oddelena mistnost pro nekuraky takze podle me zakazovat kourit vsude je absolutni nesmysl a omezovani lidskych prav. proc uz rovnou nezakazat cigarety vubec zejo.

0 0
možnosti
JK

babacek

1. 7. 2009 6:39
Možná jednou...

Možná jednou přestaneš a pak teprve ucítíš jak smrdí pouhé oblečení kuřáka ne jen ta momentálně vykouřená cigareta. Je to však každého věc, avšak každý by si měl uvědomit kde začíná svoboda jedince končí svoboda jiného.

0 0
možnosti
W

wolfhead

1. 7. 2009 6:46
Re: Možná jednou...

Babáčku..

já vím jak je cítit oblečení kuřáka a vím jak smrdí kouř po ránu.. čich mám v tomto někdy až dost vnímavý :-/

0 0
možnosti
B

Belisana

1. 7. 2009 1:39
jo a jeste drobnost

cigarety jsou pro stat sakra lukrativni zdroj prijmu. Cigarety a alkohol. Proto tady svisti kampane STOP drogam, ale o alkoholu se nemluvi :-) porad je to ta sama nit.

0 0
možnosti
B

Belisana

1. 7. 2009 1:25
porad chcete aby NEKDO

resil neco direktivne, zvrchu, narizenim a pokud mozno podle EU. Reseni je pouze zdravy rozum. Taky kourim, a taky mi nevadi leckde nekourit. Ale narizovat pri dnesnim stavu podpory podnikani majitelum restauraci, kteri tak tak prezivaji, aby si koupili to ci ono atd... jen rozum nas zachrani... at se jedna o cokoli. Problem vetsiny veci je v tom, ze je nas proste moc.

A co se tyce EU, to je velmi smutna instituce, ktera nas pripravi o vse, co ma na lidske existenci smysl.

0 0
možnosti
PB

beef-eater

1. 7. 2009 1:16
Jen poznámka....

Milý Jakube. Kdyby všichni kuřáci byli stejně uvědomělí jako vy, nebylo by "protikuřáckého" zákona třeba. Bohužel jste však vyjímkou....:-/

0 0
možnosti
W

wolfhead

1. 7. 2009 6:12
Re: Jen poznámka....

Milý pojídači-hovězího (mmchd, gin oné značky já rád),

svět a lidi v něm. však to znáte :)

0 0
možnosti
ARW

a red wheelbarrow

1. 7. 2009 0:22
Nepochopitelné

Co tedy nechápu už vůbec je fakt, že se smí kouřit ve veřejných prostorách typu nákupní střediska. Fajn, do kuřácké restaurace či kavárny nepolezu, i když moc nekuřáckých neexistuje. Fajn, jako servírka pracovat nebudu, i když nikde není psáno, že "s tím, že budu pracovat v zakouřeném prostředí, přece musím počítat". Ale proboha v uzavřené budově, kde jsou zárověň obchody a kavárny, mi to připadne naprosto absurdní - tím spíš, že do takových prostor často (až moc často :-/) chodí rodiny s dětmi. Když už zmalované maminky na jehlách nemůžou vzít dítě do přírody nebo do lesa, aby taky vidělo, jak vypadá datel nebo veverka, tak by mělo být zákonem ošetřeno, aby ty děti, KTERÉ NAROZDÍL OD NÁS NEMAJÍ VOLBU, nebyly kouři vystaveny. Jak je možné, že tohle nechává většinu lidí klidnými???

0 0
možnosti
JD

Yep

1. 7. 2009 1:12
Re: Nepochopitelné

Možná to nechává většinu lidí klidnými, protože v absolutní většině veřejných prostor typu nákupní střediska zákaz kouření platí. Spíš si dělám starosti, abych neohrozil cigaretou životní prostředí datlů a veverek v lese, nebo dokonce v přírodě (tam les patrně nespadá).

A plně se přimlouvám aby bylo zákonem ošetřeno, aby ty děti, KTERÉ NAROZDÍL OD NÁS NEMAJÍ VOLBU, byly svými zmalovanými maminkami na jehlách de lesů a přírody brány. :-)

0 0
možnosti
OK

GiovannaK

1. 7. 2009 0:17
Souhlas

Docela jste mi kápnul do noty. Jsem taky kuřačka,ale přitom nemam rada oblečení načichlé kouřem. Kouřím nejraději na terase, doma nikdy. Dokonce jsem i pro zakazani koureni v restauracich, ja stejne nejradsi kourim prave na te terase:-) zastrizliva tedy:-) Po vypití 2 dcl vína bych asi kouřila kdekoliv,ale to se nastesti stava velmi malokdy:) libi se mi vas rozumny pristup:-):-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1488x
Jihočech bydlící-pracující-žijící v Praze.